HOE ZORG JE VOOR EEN MOOIE HUISSTIJL?

Gepubliceerd op 22 januari 2021 om 20:30
Hoe zorg je voor een mooie huisstijl?

Regelmatig zie ik oproepjes van ondernemers voorbijkomen met de vraag of iemand ze kan helpen met hun huisstijl. Door het gebruik van een huisstijl op je website en social mediakanalen, zorg je ervoor dat je doelgroep je gaat herkennen. Denk daarbij aan kleuren, logo, lettertypes en foto’s.

Een handige tool om mooie visuals te maken is Canva. 

Canva heeft een gratis versie en een betaalde variant, maar als je net begint met ondernemen kun je met de gratis versie al heel wat leuke dingen maken. Met deze tool maak je op een eenvoudige manier mooie visuals. Hoe meer je het gebruikt, hoe leuker het wordt!

In Canva kun je ook je eigen merkmateriaal zetten. Dat houdt in dat je je eigen huisstijlkleuren, logo en lettertype in een oogopslag bij de hand hebt.

 

Hoe zet je je merkmateriaal in Canva?

- Je maakt een account aan op canva.com (als je dat nog niet hebt)

- Je logt in op canva.com.

- In het linker menu kies je voor merkmateriaal.

- Klik op het plusje bij merklogo, om je logo in Canva te zetten.

- Klik op het plusje bij merkkleuren, om je huisstijl kleuren in Canva te zetten.

- Klik op het pennetje bij lettertypen merk, om lettertypes in Canva te zetten.

 

Als je merkmateriaal in Canva staat, bespaart het je veel tijd. Als je een nieuwe afbeelding wil maken op Facebook of Instagram met je logo, in de kleuren van je huisstijl, dan kun je dit in een overzicht zien omdat het al in Canva staat. Je hoeft dus niet continue op zoek te gaan naar de kleurcodes van je huisstijl.

Zowel op mijn website, als op mijn Facebook en Instagram account is mijn huisstijl duidelijk zichtbaar. Ik maak overal gebruik van dezelfde kleuren, lettertypes en mijn logo. Daardoor word ik sneller herkend. 

Mensen slaan beeldmateriaal sneller op dan teksten, daarom is het van belang dat jouw doelgroep je ook herkent aan je huisstijl.

Uiteraard ziet het er ook professioneel uit als je een mooie huisstijl hebt.

 

Heb je nog vragen of wil jij ook hulp bij het maken van een eigen huisstijl? Stuur mij een berichtje en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

 

P.S. Volg je mij al op Instagram, daar deel ik regelmatig handige tips en tricks en leuke acties!

https://www.instagram.com/dutch_virtual_assistant/

 

Groetjes,

Claudia 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.