MEER WETEN OVER LETTERTYPES EN KLEURCODES?

Gepubliceerd op 3 januari 2021 om 20:00

What the F…?


Wat voor kleurcode, lettertype of website thema is dit?

 

Eén van de dingen die ik graag als Virtual Assistant doe, is mooie websites bekijken en toffe Instagram feeds- en stories. 

Misschien ben jij ook op zoek naar inspiratie voor je branding, content & huisstijl en als je mooie dingen online tegenkomt, vraag je je vast weleens af:

 

- Wat voor lettertype is dit, wat is de naam van dit font?
- Welke kleur is dit, welk kleurnummer (hex# kleurcode) is er gebruikt?

Wist je dat je dit tegenwoordig heel eenvoudig op kan zoeken door middel van handige tools en websites. Wil je weten hoe? Neem dan even de tijd om deze blog verder te lezen.

 

Wat voor lettertype is dit? Welk font is er gebruikt?

Met de website https://www.myfonts.com/ kun je nagaan welk lettertype er gebruikt is in een afbeelding. Je kan een plaatje uploaden (bijvoorbeeld een screenshot van je telefoonscherm) en de website zoekt het lettertype erbij. Kan het exacte lettertype niet getraceerd worden? Dan zie je een aantal opties met lettertypen die er dichtbij in de buurt komen.

Wanneer je een gratis lettertype hebt gedownload, of een betaald lettertype hebt aangeschaft, kun je deze uploaden. Je kan het lettertype ook toevoegen aan de gratis ontwerptool Canva. Met deze tool kan je mooie ontwerpen maken. Canva heeft ook een betaalde PRO versie waarmee je echt helemaal los kunt gaan!

Met onderstaande link kan je een gratis account aanmaken.

https://www.canva.com/join/gzt-gdy-xvz

 

Wat voor kleurcode is dit?

Je kan hetzelfde doen met kleurcodes, ook wel HEX-codes genaamd. Wanneer je wilt achterhalen welk kleurnummer er in een plaatje zit, upload je het plaatje naar de website https://html-color-codes.info/

Klik op een kleurtje wat je mooi vindt en tadaa, de #code van jouw kleur wordt weergegeven.

 

Welk thema wordt er op een WordPress site gebruikt?

Met de website https://whatwpthemeisthat.com/ kun je achterhalen of een website gebouwd is in WordPress en tevens zien, welk thema er gebruikt is voor de lay-out. Ook worden de plug-ins getoond, welke op deze website zijn gebruikt. Kopieer en plak de URL van een website in het zoekveld en bekijk wat de zoekresultaten weergeven.

 

Via de website https://lingojam.com/BoldTextGenerator kan je een normale tekst makkelijk omzetten naar een vetgedrukte tekst en deze gebruiken om de kop van je social teksten extra onder de aandacht te brengen.

 

Dit waren enkele tips en ik ben benieuwd of je er wat aan hebt gehad? Heb je nog vragen? Stuur mij een berichtje en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!


Je kan mij ook volgen op Instagram om regelmatig tips en tricks te lezen en leuke acties voorbij te zien komen: https://www.instagram.com/dutch_virtual_assistant/

 

Groetjes,

Claudia van Bavinckhoven

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.